Boekbinderijmachines - kartonnage

Meccanotecnica, Tecnograf en OMM zijn vooraanstaande fabrikanten van nabewerkingsapparatuur voor boekbinderijen en KOLBUS biedt aanvullend extra waarde met machinelijnen voor de productie van luxe massiefkarton verpakkingen. Met deze vertegenwoordigingen bieden wij u een veelomvattend machineprogramma voor de nabewerking van boeken en brochures, gedrukt in offset, resp. in digital print, waarbij KOLBUS een onderscheidende positie inneemt met de verpakkingslijnen.

KOLBUS

Boekbanden en luxe massiefkartonverpakkingen hebben een belangrijke overeenkomst; beide producten bepalen in belangrijke mate het gezicht voor de inhoud en moeten de consument verleiden tot kopen.

In de afgelopen 5 jaar heeft KOLBUS nieuwe en geavanceerde methoden ontwikkeld voor de verpakkingsindustrie. Het kernvoordeel is de vergaande geautomatiseerde productie van geraffineerde- eindverpakkingen van papier en karton.
De KOLBUS benadering maakt het mogelijk om luxe doosverpakkingen efficiënt te produceren – geschikt voor gevouwen binnendozen en rigidboxes.
Dit is een totaal nieuwe benadering voor het ontwerpen en produceren van verpakkingen voor ›speciaal‹ luxueuze producten en consumentenproducten en opent volledig nieuwe mogelijkheden voor merken die voorheen nog nooit de mogelijkheid van een luxe verpakking hebben overwogen.

Het systeem is ideaal voor merkproducten met een korte responsetijd en belangrijker, voor gepersonaliseerde producten en unieke verpakkingen met een hoge merk herkenbaarheid.

Voor de productie van golfkartondozen heeft Kolbus de beschikking over twee dochterondernemingen: Hycorr in Kalamazoo (USA) en BCS Autobox in Houghton Regis nabij Milton Keanes (UK).

Hycorr produceert grootformaat rotatiestansmachines met voorliggende flexodrukwerken tot ca 4.000 mm invoerbreedte.

BCS Autobox produceert machines voor de productie van golfkartondozen in kleine tot middelgrote oplagen, al dan niet voorzien van een bedrukking in flexo of digital print.

KOLBUS in Duitsland, is de specialist in ontwikkeling en productie van dergelijke systemen en biedt een breed machineprogramma voor de productie van:

  • Boekbanden
  • Luxe massiefkartonverpakkingen
  • Bordsnijmachines
  • Palletiseerinrichtingen
  • Machines voor productie van golfkartondozen

Met de industriële Webfolder voor de digital print industrie bieden wij u met KOLBUS een oplossing om On Demand van rol tot boekblok te produceren in ieder gewenste oplage.

ADKOW is in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop en service van KOLBUS

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk algemene website van Kolbus
Bekijk luxury packaging website van Kolbus

Meccanotecnica

De mooiste boeken worden natuurlijk garengenaaid geproduceerd. Het liefst in een harde band en met een ronde rug. Het naaien van boekblokken is een separate bewerking en dan is efficiëntie in combinatie met korte doorlooptijden een belangrijk onderwerp.

Meccanotecnica in Italië, is de fabrikant van de aster boekennaaimachines en naaimachinesystemen en produceert deze voor offset en digitaaldruk.

Ook voor oplage 1 en de kleinere oplagen heeft Meccanotecnica complete boekafwerksystemen in haar programma. Van blad of vanaf de rol worden in één doorgang de complete boeken of boekblokken garengenaaid geproduceerd. Gereed voor de klant of verdere verwerking.

ADKOW is in de Benelux verantwoordelijk voor de promotie en verkoop van Meccanotecnica

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk website Meccanotecnica

Tecnograf di Pulcini

Elke nabewerkingsmachine eindigt met een uitlegsysteem. Of dit nu een eenvoudige staffeluitleg is achter een vouwmachine of stapelaar, al dan niet compenserend voor boeken en tijdschriften. Feit is dat deze ergonomisch en efficiënt moeten zijn.

Tecnograf in Italië is de specialist in de ontwikkeling en productie van een diversiteit aan uitlegsystemen. Geschikt om in te zetten achter vouwmachines, katernvergaarmachines, verzamelhechters, bandzetlijnen, etc.

ADKOW is in de Benelux verantwoordelijk voor de verkoop en service van Tecnograf

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk website Tecnograf di Pulcini

OMM

Papierveredeling d.m.v. UV-lak of lamineren geeft een optische meerwaarde aan het product, maar kan ook als bescherming gezien worden. Het aanbrengen van boorgaten, nietjes en “kapjes” om een notebook zorgt voor een correcte afwerking. Het binden van een brochure, al dan niet garengenaaid in de kleinste oplage -1- moet natuurlijk efficiënt en in een goede kwaliteit uitgevoerd worden.

OMM in Italië beschikt al 50 jaar over de kennis en apparatuur om aan deze wensen te kunnen voldoen. Een diversiteit aan machines wordt jaarlijks door dit bedrijf wereldwijd uitgeleverd. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

ADKOW is in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop en service.

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk website OMM