Rotatie apparatuur

ADKOW biedt met Global Web System en EPG inktbakbesturingen interessante toepassingen in bereik van enkelbrede en enkelomvang drukpersen. De EPG inktbakbesturingen zijn tevens bijzonder geschikt als vervanging voor oudere inktwerken. Met Gämmerler biedt ADKOW complete nabewerkingstoepassingen achter iedere rotatiepers.

Global Web Systems

Dag- en weekbladen in krantvorm is nog steeds een van de belangrijke media in gedrukte vorm. Ondanks dat de nieuwsvoorziening in de vorm van de vele apps beschikbaar is, wordt de krant of een weekblad nog steeds bijzonder gewaardeerd voor het lokale nieuws en achtergrondinformatie.

Het Amerikaanse Global Web Systems is gespecialiseerd in de bouw van enkelbrede en enkelomvang krantenrotatiepersen.

De mogelijkheden voor het samenstellen van de juiste configuratie van een coldset rotatiepers zijn bijzonder divers. De drukwerken kunnen handmatig of volautomatisch worden bestuurd en afhankelijk van de vouwmachine kunnen 8 – 14 banen per vouwmachine worden verwerkt.

ADKOW is in de Benelux uw aanspreekpartner voor de persen van Global Web Systems
Wij informeren u graag over de uitvoeringsmogelijkheden en het optimale investeringsmodel, toegespitst op uw wensen. Uiteraard adviseren wij niet alleen, ook de installatie, opleiding en nazorg valt onder onze verantwoordelijkheid.

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk website GWS

EPG inktbakbesturingen

Papier is een van de belangrijkste componenten om een krant, tijdschrift of boek te drukken. Wanneer u tijdens het inrichten papierverbruik kunt verminderen door snel op kleur te zijn spaart u belangrijke kosten.

Oudere drukpersen beschikken veelal over een inktwerk dat nog handmatig moet worden ingesteld. Door op die persen de voorinstellingen, data opslag en automatische inktbakbesturing via controletafels of direct vanuit de CTP afdeling te automatiseren, kan er een interessante kostenbesparing worden gerealiseerd.

De Essex Products Group in Connecticut USA, kortweg EPG, ontwikkelt automatische inktbakbesturingen voor nieuwe en bestaande drukpersen.

De systemen van EPG zijn voorzien van de laatste ontwikkelingen op het gebied van besturingstechniek, zijn eenvoudig in gebruik en bijzonder betrouwbaar.

ADKOW is voor de Benelux de leverancier van de EPG automatische inktbakbesturingssystemen
Wij informeren u graag over de mogelijkheden om ook uw vellen- of rotatiepers te voorzien van deze automatische voorinstel- en controlesystemen.

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk website EPG

Gämmerler rotatie-nabewerkingsapparatuur

Tijdschriften en kranten worden in rotatieoffset of diepdruk op hoge snelheid gedrukt en verwerkt. Afhankelijk van het product is dit een halffabrikaat voor verdere verwerking in een verzamelhechter of garenloos brocheerlijn, resp. een eindproduct dat direct na de pers wordt gesneden en verpakt voor verspreiding naar de eindklant.

Welke toepassing ook benodigd is, de Duitse machinefabrikant Gämmerler in de omgeving van München, biedt daarvoor de juiste systemen:

  • Transporteurs
  • Rotatiesnijders voor kop/staart en frontsnede
  • Rotatiestapelaars
  • Stangenstapelaars
  • (Robot) palletiseersystemen

ADKOW is in Nederland verantwoordelijk voor de verkoop en service van Gämmerler

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.

Bekijk website Gämmerler