Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

Apex investeert in Schepers Digilas 5000

Apex versterkt wereldwijd embossing aanbod met een aanzienlijke investering in laser-graveertechnologie van Schepers tijdens Drupa 2024

Apex International (Apex) heeft zijn wereldwijde embossing aanbod versterkt met een aanzienlijke investering, in state-of-the-art laser-graveertechnologie, voor de onlangs uitgebreide fabriek in Hapert.

Met de aankoop van de nieuwe Schepers Digilas 5000, die werd aangekondigd tijdens Drupa 2024, breidt Apex zijn mogelijkheden uit om embossing walsen te leveren die aan de allerhoogste kwaliteitsnormen voldoen voor een breed scala aan eindproducten.

foto: Ruud van Cuijk (CEO van Apex International) en Carlo Schepers (CEO Schepers GmbH & Co. KG)

“De markt voor embossing groeit exponentieel” legt Ruud Van Cuijk, CEO van Apex uit. “Met deze investering in de nieuwste lasertechnologie zijn we in staat om ons aandeel, in deze markt, te vergroten en te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten over de hele wereld”.

Met de nieuwe machine kunnen walsen worden gegraveerd met een maximale diameter van 600 mm en 3,4 meter lengte. Apex blijft ook gebruik maken van zijn grotere laser graveermachines, die in staat zijn om walsen tot 7 meter te graveren. Dit om zo een uitgebreide dekking te garanderen voor alle behoeften van de klant. “Belangrijk is dat we vanaf koper tot aan staal kunnen graveren, zodat we aan de specifieke behoeften van elke klant kunnen voldoen” voegt Van Cuijk toe. “Laser graveren levert een volledig uniform graveerpatroon op, met een ongelofelijke doorvoersnelheid voor met name walsen met grote diameters. Dit levert weer een enorme efficiëntiewinst op voor onze klanten.”

Apex heeft onlangs geïnvesteerd in de uitbreiding van de fabriek in Hapert, specifiek om de nieuwe Schepers Digilas5000 te kunnen huisvesten. Deze uitbreiding ondersteunt ook de groeiende vraag naar embossing- en rotatiezeefdruk productie en weerspiegelt onze toewijding aan het handhaven van de hoogste standaarden en capaciteiten in beide sectoren. “Deze investering maakt deel uit van een doorlopend gepland groeiprogramma bij Apex”, zegt Van Cuijk. “Na recente overnames heeft embossing de meeste synergie voor ons bedrijf. Bij het kiezen van een partner voor deze investering vonden we Schepers. Een bedrijf dat zich net als Apex, onderscheidt door haar producten van hoge kwaliteit. Hoewel het vaak moeilijk is om de optimale balans te vinden tussen snelheid, kwaliteit en kosten was het hartverwarmend om een partner als Schepers te vinden die onze waarden deelt en gelooft in het leveren van een kwalitatief hoogwaardig product met integriteit en authenticiteit.”

Carlo Schepers, CEO van Schepers, zei tijdens Drupa dat hij erg blij was om met Apex samen te werken wat uiteindelijk geleid heeft tot deze investering. “De deal die we hier hebben gesloten is een samenwerking,”. “We hebben dezelfde doelen en dezelfde benadering van zakendoen als Apex. Voor ons ligt er een toekomst in het graveren van rasterwalsen, dus dit is een perfect voorbeeld van hoe we allemaal kunnen profiteren van deze samenwerking. “Zowel Apex als zijn klanten zullen blijven profiteren van onze sterke kennis en het implementeren van updates van technologie,”. “Deze samenwerking gaat niet alleen over de technologie, maar ook over de toepassing van de technologie en hoe deze maximaal kan worden benut. We leveren niet zomaar een machine af en laten vervolgens de klant hiermee aan de slag gaan – we werken samen om kennis op te bouwen en ervoor te zorgen dat ze het maximale uit hun investering halen.”

“Met de toenemende vraag naar walsen van verschillend materialen, met een volledig uniform graveerpatroon, blijft de markt voor embossing toepassingen groeien. Die markt verspreidt zich over alle sectoren, van huishoudelijk, automotive, verpakkingen en displays. Apex is wereldwijd marktleider in de fabricage van rasterwalsen, doseerwalsen, printsoplossingen en is de nieuwe wereldleider voor de embossing industrie. Door meerdere overnames van bedrijven die al meer dan 150 jaar investeren in de nieuwste technologieën op het gebied van de fabricage van embossing walsen, biedt Apex nu wereldwijd de beste embossing oplossingen aan”.

“Deze laatste investering in op maat gemaakte technologie illustreert onze toewijding aan embossing,” voegt Ruud Van Cuijk toe. “Na de succesvolle installatie van de Digilas 5000 in Hapert is ons doel dit aanbod ook uit te rollen naar onze andere fabrieken in de rest van de wereld.”

foto: Ruud van Cuijk (CEO van Apex International) en André Dokter (Adkow B.V.)

Over Apex International

Apex International, met het hoofdkantoor in Hapert, is de grootste fabrikant van raster-, doseer- en embossing walsen ter wereld. Het bedrijf bedient wereldwijd meer dan 11.000 klanten in alle markten (golfkarton, smal-, breed-, offset, embossing, rotatie zeefdruk en coatingtoepassingen). Apex heeft wereldwijd zeven productielocaties, die de lokale aanwezigheid bieden voor klanten en een wereldwijd netwerk om bedrijven met meerdere locaties en multinationals te bedienen.