Wij zijn trots op ons bedrijf en begrijpen als geen ander het belang van een goede samenwerking met sterke partners. Sinds de oprichting van ADKOW hebben diverse fabrikanten ons het vertrouwen geschonken om hun bedrijf te vertegenwoordigen in Nederland en België. Hieronder vindt u een overzicht van onze gewaardeerde partners:

Wij nodigen u uit om de websites van onze partners te verkennen. Klik op het logo en ontdek hoe zij bijdragen aan het succes van uw bedrijf.

Bauer

Het machineproductiebedrijf Bauer is in 1941 in Hohen Lockstedt (Duitsland) opgericht en is gespecialiseerd in transport- en opslagoplossingen voor drukcilinders. Dankzij de nauwe samenwerking met automatiseringsspecialist K. Walter heeft Bauer uitzonderlijk efficiënte geautomatiseerde cilinder-logistieke lijnen en koppelingen tussen magazijnstellingen en diepdruk- en flexodrukpersen ontwikkeld. Bauer is onderdeel van de Heliograph Holding en is het eerste bedrijf dat naadloze integratie tussen cilinderopslag en -transport in cilinderproductielijnen mogelijk maakt. Het bedrijf biedt een volledig assortiment kranen, buffer- en overdrachtsystemen, opslagrekken, ophaaleenheden, trolleys en shuttles.

Als Benelux-partner van Bauer zijn we niet alleen verantwoordelijk voor de verkoop van machines en onderdelen, maar coördineren we ook het onderhoud ervan.

Daetwyler Graphics

De geschiedenis van Daetwyler Graphics in Bleienbach (Zwitserland), begint in de vroege jaren vijftig. Sindsdien heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de productie van machines met uitzonderlijke precisie. Als onderdeel van de Heliograph Holding heeft Daetwyler Graphics zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van snij- en polijstmachines voor het bewerken het oppervlak van roterende cilinders.

Als ontwikkelcentrum voor oppervlakbewerking van roterende cilinders streeft Daetwyler Graphics ernaar oplossingen te bieden die de norm zetten op het gebied van procesbetrouwbaarheid in de productie van diepdrukcilinders. De technologische expertise en innovatieve benadering maakt Daetwyler Graphics tot een betrouwbare industriële partner.

Als partner van Daetwyler Graphics in de Benelux doet ADKOW meer dan alleen het verkopen van machines en onderdelen. We coördineren ook het onderhoud aan deze machines, waardoor onze klanten kunnen vertrouwen op een naadloze werking en optimale prestaties gedurende de levensduur.

Daetwyler SwissTec

Daetwyler SwissTec staat bekend als de vertrouwde leverancier van hoogwaardige rakels (doctor blades) en een breed scala aan verbruiksartikelen (consumables) die geschikt zijn voor elke printtoepassing. Het hoofdkantoor, gevestigd in het Zwitserse Bleienbach, fungeert ook als het centrum voor de ontwikkeling van innovatieve rakeltechnologieën. Met decennialange ervaring hebben ze de positie als marktleider in de ontwikkeling en productie van rakels geconsolideerd.

Dankzij voortdurende toewijding aan onderzoek en ontwikkeling behoudt Daetwyler zijn leidende positie in de markt en breidt het voortdurend zijn klantenbestand uit. Met een gevarieerd assortiment van zowel gecoate als ongecoate rakels en verbruiksartikelen bieden ze aanzienlijke voordelen aan klanten wereldwijd, met producten die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

De producten worden gebruikt in verschillende printprocessen, waaronder offset-, diepdruk- en Flexopersen. Als de Benelux-partner van MDC Daetwyler GmbH beperken we ons niet tot de verkoop van rakels en verbruiksartikelen; we bieden ter plekke directe ondersteuning aan de drukpersen van gebruikers. Met onze professionele technische ondersteuning helpen we drukkerijen zelfs bij de meest uitdagende drukopdrachten om perfecte printresultaten te bereiken.

IN-LOG | GÄMMERLER

IN-LOG | GÄMMERLER is een vooraanstaande leverancier van postpressoplossingen die intelligente en betrouwbare systemen implementeert voor een breed scala aan retail-, commerciële, boek- en krantendrukkerijen.

IN-LOG | GÄMMERLER is onderdeel van de Merten Gruppe en beschikt over uitgebreide technische expertise, jarenlange ervaring en financiële stabiliteit om langetermijnprojecten betrouwbaar en succesvol af te ronden.

Sinds de jaren tachtig neemt GÄMMERLER een centrale positie in binnen de postpressindustrie. Rotatiedrukkers wereldwijd maken gebruik van de geavanceerde transportsystemen FS 260, de snijlijnen RS 114/134/164, de pakkettenstapelaars KL 540/560, de horizontale palentstapelaar de SH 700 en robotica PR 460/480.

IN-LOG werd in 2001 opgericht als de postpressdivisie van de Merten Gruppe. In de afgelopen jaren hebben ze de focus met name gericht op Europa, waar ze volledig geautomatiseerde en uiterst efficiënte postpress-systemen hebben geïnstalleerd achter enkele van de snelste en breedste rotatiepersen in de markt.

Als Nederlandse partner van IN-LOG | GÄMMERLER doen wij meer dan alleen de verkoop van machines en onderdelen. Onze toegewijde technici zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de machines. Met hun expertise en vaardigheden zorgen zij ervoor dat de systemen optimaal blijven functioneren, waardoor onze klanten kunnen blijven vertrouwen op de betrouwbaarheid en efficiëntie van hun postpressapparatuur.

Hell

Het bedrijf werd in 1929 opgericht door de beroemde uitvinder Rudolf Hell en is gevestigd in het Duitse Kiel. Het heeft zich altijd sterk gericht op innovatie. Elektromechanische gravure is lang de standaard geweest voor de productie van diepdrukcilinders. Het huidige HELL Gravure Systems GmbH is voortgekomen uit het scheiden van de diepdrukactiviteiten en de prepressactiviteiten (voorheen Linotype-Hell) van Heidelberger Druckmaschinen AG.

HELL heeft zijn expertise op het gebied van elektromechanische gravure uitgebreid met directe lasergravure van cilinders voor diepdruk-, embossing- en reliëfdruktoepassingen. Voorbeelden hiervan zijn onder andere de directe lasergraveermachine Cellaxy voor het graveren in metalen cilinders en de PremiumSetter-technologie voor het graveren in elastomeervormen. Door deze uitbreiding biedt HELL nu ook een hoogwaardig alternatief voor het graveren in fotopolymeervormen.

Als Benelux-partner van HELL verkopen wij niet alleen machines en onderdelen, maar coördineren wij ook het onderhoud aan de machines en de revisie van uw graveerkoppen.

Kaspar Walter

Het hoofdkantoor van K. Walter is gevestigd in Krailling, niet ver van München. Op een terrein van ongeveer 10.000 vierkante meter, werken ongeveer 70 medewerkers aan het ontwerpen en fabriceren van ultramoderne galvaniseermachines voor de productie van diepdrukcilinders. Daarnaast ontwikkelen ze zeer efficiënte procestechnologieën en op maat gemaakte oplossingen voor systeemintegratie, perfect afgestemd op de wensen van de klant. De uitgebreide portfolio wordt aangevuld met hoogwaardige meettechnologie die zeer nauwkeurige en betrouwbare resultaten oplevert.

Met hun innovatieve geest en state-of-the-art producten fungeert K. Walter als het competentiecentrum voor automatisering, galvanisering en procesontwikkeling binnen de Heliograph Holding.

Als Benelux-partner van K. Walter houden we ons niet alleen bezig met de verkoop van machines en onderdelen, we coördineren ook het onderhoud ervan. Dit bewijst onze toewijding om de levensduur en optimale prestaties van de machines te waarborgen.

KOLBUS

Het Duitse bedrijf KOLBUS, gevestigd in Rahden, net over de grens bij Enschede, is een familiebedrijf dat al sinds 1771 bestaat. Met ongeveer 700 medewerkers ontwikkelt en produceert het bedrijf machines voor zowel de grafische als de verpakkingsindustrie.

KOLBUS is wereldwijd marktleider als fabrikant van machines voor de productie van hardcover boekomslagen. De machines kunnen voor meerdere toepassingen worden ingezet, zoals voor de productie van onder andere spelborden. Kolbus biedt een breed scala aan machines voor het verwerken van massiefkarton platen tot het fabriceren van onder andere luxe verpakkingen. De machines van KOLBUS bieden de mogelijkheid om de massief kartonnen materialen te snijden, te gutsen, te lijmen, te omplakken, te tapen, te vouwen en vervolgen te verwerken tot een mooie (luxe) verpakking. Dit alles is mogelijk vanaf handmatige bewerking tot een volledig geautomatiseerde productielijn.

KOLBUS Autobox, gevestigd in het Engelse Houghton Regis, is een volledige dochteronderneming van KOLBUS GmbH in Rahden. Deze tak van het bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan 30 jaar machines voor de productie van golfkartonnen FEFCO-dozen. Met de toenemende vraag naar op maat gemaakte golfkartonverpakkingen, biedt KOLBUS Autobox machines die specifiek zijn ontworpen om aan deze behoeften te voldoen. Denk hierbij aan inline feeders, boxmakers, printers, (flexo en digitaal) en vouwplakmachines voor de productie van kleine tot middelgrote oplagen van golfkartonnen dozen.

Voor de bulkproductie van golfkartonnen dozen heeft KOLBUS de RD115S ontwikkeld. Met een maximale productiesnelheid van 12.000 dozen per uur is deze rotatie-stansmachine met tot maximaal 8 flexodrukwerken het werkpaard van Kolbus. De flexodrukwerken kunnen zowel de binnen- als de buitenzijde van de te produceren dozen bedrukken. De machine kan onder andere worden uitgebreid met een roterende slottingunit en een dozenstapelaar.

Als Nederlandse partner van KOLBUS doen wij meer dan alleen de verkoop van machines en onderdelen. Onze toegewijde technici zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de machines van KOLBUS. Met hun expertise en vaardigheden zorgen zij ervoor dat de systemen optimaal blijven functioneren, waardoor onze klanten kunnen blijven vertrouwen op de betrouwbaarheid en efficiëntie van hun productieapparatuur.

Meccanotecnica

Het Italiaanse Meccanotechnica, de belangrijkste fabrikant van boekbindmachines, is gevestigd in de omgeving van Bergamo. Het bedrijf is wereldwijd marktleider met zijn ASTER boekennaaimachines. Sinds 2010 heeft Meccanotecnica ook een belangrijke positie verworven met zijn boekbindmachines voor de verwerking van digitaal drukwerk (UNIVERSE).

Voor de verdere verwerking van gebonden boeken heeft Meccanotecnica NIPPING-stations, de back gluer PROXIMA, de SIRIO PERFECT BINDER en de THREE-KNIFE TRIMMER ontwikkeld om meerdere processen geïntegreerd in één productielijn te automatiseren. Dit levert zowel een verkorting op van de productietijd voor het vervaardigen van een boek, als een kostenbesparing.

Als partner van Meccanotecnica in de Benelux is ADKOW alleen verantwoordelijk voor de verkoop van machines. Het onderhoud aan deze machines, en de verkoop van onderdelen wordt gecoördineerd door Aster Europe uit Darmstad (Duitsland). Onze klanten kunnen hierdoor gedurende de levensduur van hun machines vertrouwen op een naadloze werking en optimale prestaties.

OMM

In Italië, in de buurt van Bologna, is OMM Marchetti gevestigd. Dit buitengewoon veelzijdige bedrijf produceert belichters, ontwikkelmachines en uitwasinrichtingen voor de flexografische industrie. Het bedrijf bouwt tevens lak- en lamineermachines, papierboormachines, blokhechters en bindapparatuur voor kleine oplages. Voor zowel de prepressafdeling van flexodrukkerijen, digitale drukkerijen en boekbinderijen bieden wij met deze vertegenwoordiging een antwoord op uw wensen.

Schepers Laser Technologie

Gelegen in Vreden, net over de grens bij Winterswijk, richt Schepers Laser Technologie zich al sinds 1991 op het ontwerpen en ontwikkelen van lasergraveersystemen. Deze systemen worden toegepast voor de productie van cilinders voor diep-, flexo-, decoratieve-, rotatie-tampondruk en embossing. Het bedrijf ontwikkelt machines die aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voldoen.

Schepers is de ontwikkelaar van de Digilas. Met dit universele laserplatform kan elk cilindervormig object worden bewerkt. Dit gebeurt met behulp van directe laserbewerking of de LAMS-methode (Laser Ablation Material Structure). De Digilas is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, variërend van het bewerken van handzame rollen tot cilinders die vele tonnen wegen. De Digilas kan worden uitgevoerd met verschillende laserbronnen en optieken. Dit is afhankelijk van het specifieke benodigde vermogen van het te bewerken materiaal en de prestatietijden.

Naast de Digilas biedt Schepers ook de eenvoudigere versie van de Digilas, de Heliolas lasergraveermachine. Daarnaast levert het bedrijf reinigings-, coating-, spray-, ets- en borstelmachines die zijn afgestemd op de vereisten van elk specifiek bewerkingsproces.

Als Benelux-partner van Schepers beperken we ons niet tot de verkoop van machines en onderdelen; we coördineren ook het onderhoud van de machines, waardoor we de levensduur en optimale prestaties van de machines waarborgen.

Tecnograf di Pulcini

Tecnograf di Pulcini in de buurt van Bergamo, is een Italiaanse fabrikant van specifieke uitlegsystemen die achter verzamelhechters, bandzetlijnen, vouw- en vergaarmachines kunnen worden geplaatst. Met deze uitlegsystemen bieden ze de beste oplossing voor elk type machine.

Tecnograf di Pulcini werd in 1975 opgericht door Vittorio Pulcini, die nog steeds eigenaar is van het bedrijf. Met meer dan 35 jaar ervaring in de bouw van boekbindmachines heeft het ambachtelijke bedrijf zich gespecialiseerd in de productie van uitlegsystemen.

Als Benelux-partner van Tecnograf di Pulcini doen wij meer dan alleen de verkoop van machines en onderdelen. Onze toegewijde technici zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan de machines van het bedrijf. Met hun expertise en vaardigheden zorgen zij ervoor dat de systemen optimaal blijven functioneren, waardoor onze klanten kunnen blijven vertrouwen op de betrouwbaarheid en efficiëntie van hun productieapparatuur.

Adkow parter Versor

Versor

Versor is fabrikant van machines voor de druk- en verpakkingsindustrie. Versor heeft ruim 30 jaar ervaring met de ontwikkeling en fabricage van machines. Deze jarenlange ervaring heeft geresulteerd in talrijke successen op zowel de lokale en wereldwijde markt.

Versor is gevestigd in de stad Bydgoszcz in Polen waar ongeveer 90 mensen werkzaam zijn. De fabriek en kantoorgebouwen beslaan ongeveer 5500 vierkante meter. Wat Versor sterk maakt is het feit dat ze een grote groep zeer bekwame ingenieurs in dienst hebben en dat alle machineonderdelen door Versor zelf worden gefabriceerd.

De hoge kwaliteit, de hoogwaardige technologie die in de machines worden toegepast en de korte responstijd op vragen van klanten maken dat Versor een betrouwbare machineleverancier is.

Hieronder een overzicht van de machines die Versor levert:

  • Aristo/Verso/Passio/Serto/Cassio – Multipoint Folder Gluers
  • Porto/Vario/Cosmo – Tape Application Machines
  • Braillematic – Braille Machine for Packaging
  • Packmatic – Automatic Packing Machine
  • Inspection Machines