Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

ARSprintmedia/bookadew investeert in KOLBUS boekbandmachine

Na de verkoop van de KOLBUS DA 260 eind vorig jaar, hebben monteurs van KOLBUS en ADKOW de nieuwe boekbandmachine geïnstalleerd.

ARSprintmedia in Roermond is een “On Demand” drukkerij, die via de webshop www.bookadew.nl voornamelijk genaaid gebonden boeken produceert die digitaal worden gedrukt met bladprinters. De oplage per titel varieert tussen 1 – 500 exemplaren. Dat betekent in de praktijk een veelheid aan titels die dagelijks verwerkt worden. De kwaliteit van de producten is hoog en elke individuele titel, ook bij oplage 1, moet foutloos geproduceerd worden.

Het mag dan ook duidelijk zijn dat de lat hoog ligt in de nabewerking. De verschillende processen om een hardgebonden, garengenaaid boek te produceren met de korte doorlooptijden en de diverse deelbewerkingen, vraagt veel van de medewerkers.

Voor het produceren van de garengenaaide boekblokken werd al eerder geïnvesteerd in een Universe boekennaaimachine van Meccanotecnica. Het proces van overlijmen en het produceren van de boekbanden, werd en wordt (nog) met halfautomatische apparatuur gedaan. Door de toename van de orderstroom, moest met name voor de productie van de boekbanden, een alternatief gezocht worden, waarbij duidelijk is dat in dit bereik alternatieven nog steeds lastig voorhanden zijn.

Na diverse machines getest te hebben, is er uiteindelijk gekozen voor een machine van KOLBUS om de boekbanden te produceren. Met de nieuw geïnstalleerde KOLBUS DA260, worden vanaf juli de boekbanden volautomatisch geproduceerd. De steltijden per titel zullen na de inwerkperiode minder dan 10 minuten in beslag nemen en ook de grootste oplage (500 ex.) zal in totaal niet langer duren dan 30 minuten. Dit levert een enorme tijdsbesparing t.o.v. de handmatige verwerking.

ARSprintmedia/bookadew is met deze investering in staat om verder te groeien!

Op de foto van links naar rechts het trotse team: Jeff, Audrey, Ronald, Rainer en Thomas.