Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

ARSprintmedia in Roermond neemt nieuwste generatie Universe Sewing in gebruik

ARSprintmedia combineert print en online tot een krachtig middel om haar doelgroep(en) te bedienen. Binnen dit kader wordt middels eigen- en partnerwebshops sterk ingezet op gepersonaliseerde kinderboeken, alsook boeken voor volwassenen. Na het printen worden deze producties verwerkt tot genaaid gebonden juweeltjes.

Doorlooptijden en productkwaliteit zijn medebepalend voor het succes van dergelijke producties. Om dit in eigen hand te kunnen houden is er onlangs geïnvesteerd in diverse nabewerkingsapparatuur, waarbij de aankoop van de Universe Sewing digitale boekennaaimachine een belangrijke investering is geweest, om korte levertijden en hoge boekkwaliteit te borgen.

De Universe Sewing is voorzien van een vlakstapelinlegapparaat om de bladproducties van de printer in paginavolgorde te verwerken. Op ieder individueel blad is een unieke barcode geprint die volautomatisch wordt aangemaakt tijdens de impositie. Op de uitrichttafel van de invoer wordt deze barcode gelezen met een barcodelezer. De besturing van de Universe Sewing weet vervolgens uit hoeveel bladen een katern is samengesteld en wat de totale boekomvang is. In één en dezelfde machinegang worden de bladen gerild, gevouwen, samengesteld tot de juiste katernomvang en aansluitend met garen genaaid tot een compleet boekblok. Door gebruik te maken van barcodes ontstaat er een foutloos product en met de semi-intelligente barcode/machinebesturing kan een stapel printwerk diverse boektitels bevatten met een variabele boekomvang.

De machine is begin augustus in bedrijf genomen.