Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

Boekbinderij Van Mierlo investeert groot(st)!

Boekbinderij Van  Mierlo in Nijmegen is een bescheiden familieonderneming. De producten die deze boekbinderij produceert in opdracht van drukkerijen, al  dan niet in samenspraak met ontwerpers, zijn daarentegen allerminst bescheiden. Voor de grootst mogelijke boekformaten kunnen deze bedrijven, die hun weg vanuit de Benelux en Duitsland naar de Nijmeegse Tarweweg weten te vinden, hun kostbare drukwerk toevertrouwen aan de ervaren medewerkers.

Drukwerk in dit segment wordt steeds luxer en de oplagen beperkt zich niet tot enkele honderden exemplaren. Hoog tijd dus om verder te investeren in industriële productiemiddelen. Enige jaren geleden was de aankoop van een machine voor het produceren van groot formaat boekbanden een belangrijke stap voorwaarts. Het produceren van de garengenaaide boekblokken in de grootste formaten werd daarentegen nog op een manuele boekennaaimachine gedaan. De druk op levertijden, de grotere oplagen en niet in het minst, de personele belasting, was aanleiding om dit proces ook te automatiseren.

Na zorgvuldig onderzoek viel de keuze op de asterBIG van Meccanotecnica in het Italiaanse Bergamo. Deze gerenommeerde fabrikant van boekennaaimachines biedt met de asterBIG de mogelijkheid om katernen met formaten tot 44 x 52 cm volautomatisch te verwerken.

Met de investering in de asterBIG beschikt boekbinderij Van Mierlo over de grootste volautomatische boekennaaimachine in de Benelux en Duitsland, met als eindproduct hardgebonden boeken met een opengeslagen formaat van 87 x 51 cm!

En om bescheiden te blijven is het minimum formaat slechts 12 x 15 cm!

Deze imposante machine is vanaf 10 oktober operationeel.


Foto: Erik van Mierlo