Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

IBW Binding neemt Meccanotecnica Multiplex in bedrijf

IBW Binding gelegen in het Belgische Oostkamp heeft recent een Meccanotecnica Multiplex met twee AsterPRO boekennaaimachines in bedrijf genomen. Beide boekennaaimachines worden gevoed door een geïntegreerde vergaarmachine met 24 oplegposities.

De twee AsterPRO boekennaaimachines zijn voorzien van de modernste controle-inrichtingen met camera controle die de buitenzijde van een katern leest op beeld of barcode. Hierdoor wordt de juiste katernvolgorde gegarandeerd. De rotating lap opener zorgt ervoor dat het katern correct wordt geopend. Speciaal bij dubbel parallel vouwslagen en ingestoken katernen is dit een groot voordeel. Met deze voorzieningen wordt een forse kwaliteitsslag gemaakt.

In de komende periode zal de uitleg, na de twee stapelaars, worden aangepast. Er worden extra rollentransporteurs geplaatst en een palletstapelaar. Hierdoor worden de stapels boekblokken rechtstreeks getransporteerd naar de palletstapelaar. Door deze aanpassing zullen de personeelskosten verder worden gereduceerd.

IBW is gegroeid van een kleine atelier naar een middelgrote onderneming met internationale allure. Na 40 jaar van gestage ontwikkeling, is IBW Binding uitgegroeid tot de grootste boekbinderij in de Benelux, en één van de grootste in Europa.

Met een productieruimte van 15.000m² en volledig geautomatiseerde afdelingen (snijden, vouwen, nieten, naaien, hardcover, binden en sealen) zorgt IBW Binding ervoor dat de laatste schakel in het grafisch proces perfect georganiseerd en stipt volgens afgesproken leveringstermijnen verloopt.

Op de foto: Xavier van der Haert (links) en Steven Van Belle voor de nieuwe Meccanotecnica Multiplex