Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

KOLBUS is aan het veranderen en bewandelt nieuwe paden

Nieuw logo en een nieuwe merk identiteit

Er zijn niet veel bedrijven met een bijna 250-jarige historie en wanneer een bedrijf toch zo lang succesvol is, kan dat uitsluitend door zich constant aan te passen in de tijd.

Al sinds 1775 is KOLBUS, gevestigd in Rahden in Duitsland, een familiebedrijf waarbij veranderingen niet alleen succesvol worden doorgevoerd, maar zij zijn ook steeds betrokken bij de vormgeving van die veranderingen. De stap van smederij naar gieterij in 1877, de ontwikkeling van de “Rupert” boekrondzetmachine 13 jaar later, de herbouw van de fabriek in 1947 en de wereldwijde expansie in 1987 zijn slechts enkele voorbeelden.

In 2018 heeft KOLBUS het drastische besluit genomen de divisie brocheer- en boekbinderijmachines te verkopen.

KOLBUS blijft veranderingen actief doorvoeren en gaat de toekomst tegemoet onder het motto: “Wij zijn veel meer dan ons verleden”. De onderneming richt zich nu op machines en machinelijnen voor de verpakkingsindustrie, omplak- en spiegelmachines en rotatiestansmachines. Dit in combinatie met de gieterij van machinedelen voor derden en een productiedivisie.

De zichtbare veranderingen van deze transformatie zijn eveneens te zien in het nieuwe logo en de positionering van het merk KOLBUS, met als missie “Excelleren in beweging”.

Excelleren in beweging geeft precies aan waar KOLBUS voor stond in het verleden, de huidige tijd en de toekomst. Het verwerken van materialen zoals papier, karton en kleefstoffen, vereist de grootste nauwkeurigheid in machinebouw. Wij garanderen dat de complexe machines optimaal geconstrueerd zijn, wat leidt tot stille, betrouwbare en efficiënte productieprocessen” vertelt Bettina Burger, van Marketing Services bij KOLBUS. CEO Wilfried Kröger voegt daar aan toe: “Het eerste topic van deze veranderingen is de lancering van een compleet nieuwe flexodrukpers met rotatie-stans voor golfkarton, de KOLBUS RD 115S. Deze is speciaal ontwikkeld om mee te groeien met de wensen van de klanten. Het modulaire concept van de RD 115S draagt bij aan een flexibele uitvoering in een en dezelfde lijn, met de mogelijkheid van één tot acht drukwerken, inclusief een module voor het rotatief stansen van golfkarton platen”.

Ondanks al deze veranderingen blijft het goed om ook een aantal constante waarden te behouden. Bij KOLBUS is een van die constanten onze service kwaliteit. Onze ervaren technici zijn trots om snel ter plaatse te zijn en problemen te verhelpen. De mogelijkheid van remote service is eveneens een belangrijk servicemiddel. Deze waarden in combinatie met het 24/7 beschikbaar zijn van de onderdelen bestelservice voor originele KOLBUS onderdelen en verbruiksmaterialen, garandeert dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de beschikbaarheid en productie betrouwbaarheid van hun machines en systemen.

De onderneming is optimistisch over de toekomst. Wilfried Kröger, CEO van KOLBUS, schetst een eerste positieve tussenbalans: “Bij KOLBUS weten we hoe om te gaan met veranderingen. Dit en ons vermogen om als een team wereldwijd samen te werken, geeft mij het vertrouwen dat wij niet alleen de huidige veranderingen aan kunnen, maar ook de toekomstige uitdagingen die ons de komende jaren met zekerheid staan te wachten. Wij zullen net als in het verleden ook in de toekomst succesvol zijn”.