Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

KOLBUS KM 610 voor Veldhuis Media, Raalte

Veldhuis Media in Raalte investeert in KOLBUS brocheerlijn KM 610

Door de recente uitbreiding in drukcapaciteit met een nieuwe Komori 8-kleurenpers wordt de druk op de nabewerkingscapaciteit sterk vergroot bij Veldhuis Media in Raalte, specialist in drukken en binden van magazines en boeken. Dit gaf al eerder aanleiding om de hechtcapaciteit te vergroten. Ook de capaciteit in garenloos brocheren is met de bestaande brocheerlijn onvoldoende.

Bij de investering in een nieuwe brocheerlijn is niet alleen gekeken naar de maximale snelheid, maar ook naar de inrichttijden, bedienersvriendelijkheid en de kwaliteit van machine en product.

Dat heeft er toe geleidt dat de keuze is gevallen op KOLBUS met de brocheerlijn KM 610. Deze lijn is voorzien van een vergaarmachine ZU 805 met 16 oplegposities. De vergaarmachine onderscheidt zich met de dubbele afnametrommel, waardoor ook op hoge snelheid een rustig en vooral markeervrij katerntransport wordt gerealiseerd. De vergaarmachine is verder voorzien van een geïntegreerd en volautomatisch controlesysteem voor het controleren van incomplete of dubbele katernen. Een cameracontrolesysteem dat over het volledige formaatbereik het katern kan lezen op barcode of beeld, waarborgt de correcte samenstelling van het eindproduct. Niet correct vergaarde boekblokken worden automatisch voor de binder uitgeworpen.

De 8000 t/h KM 610 bindmachine beschikt over de liftinvoer, die de boekblokken gecontroleerd op de rusttafel plaatst, waarna de klemmen gesloten worden en de boekblokken door de binder worden getransporteerd. De veelzijdige mogelijkheden die de frees- en rugbewerkingstations bieden staan borg voor een optimaal vrijleggen van de papiervezel. De hotmelt rug- en zijbelijming werken volledig rakelgestuurd en brengen de gewenste hoeveelheid kleefstof exact aan. Door de kwaliteit van de rugbewerking en de moderne hotmeltsoorten, is een PUR belijming niet noodzakelijk. Verder is de machine voorzien van een staffelomslag inleg en een dubbel omslag aanpersstation met tussenliggende aandrukrol voor een perfecte rechte rug.

Het compacte aftransport naar de driesnijder en stapelaar zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte. De driesnijder model HD 143.P en de stapelaar KL 301 zijn logisch geplaatst direct bij het omslagenstation van de bindmachine.

De lijn wordt in juli geleverd en is vanaf 1 augustus operationeel.