Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

KOLBUS “Open Huis” 11-13 mei 2022

De wereld gaat langzaam maar zeker van het slot en dat betekent dat wij elkaar weer onder meer normale omstandigheden kunnen ontmoeten.

En dat is hard nodig ook, zowel vanuit sociaal alsook vanuit zakelijk oogpunt.

Het doet ons dan ook veel plezier om het aankomende Open Huis van KOLBUS in Rahden te mogen aankondigen.

Van 11 – 13 mei a.s. zal KOLBUS haar fabrieksdeuren openen om onze bestaande en toekomstige relaties te informeren over die ontwikkelingen waar de afgelopen jaren zo hard aan gewerkt is.

De verpakkingsindustrie in massief- en golfkarton zijn de speerpunten waar KOLBUS zich op richt. Een belangrijke groeimarkt, waarbij het milieu natuurlijk een belangrijke rol inneemt.

Massief luxe kartonverpakkingen
Luxe dozen voor de cosmetische industrie, wijnverpakkingen, etc. Sinds jaar en dag een product dat overwegend in lage lonen landen wordt geproduceerd. Speciaal de Aziatische landen nemen daarin een vooraanstaande rol. Het transport van dergelijke producten, wordt echter steeds problematischer: “Veel lucht en weinig inhoud”.

De ontwikkelingen bij KOLBUS hebben er toe geleid dat nu ook in Europa luxe verpakkingen tegen een concurrerende prijs geproduceerd kunnen worden.

HOE? Met uiterst slim geconstrueerde machines die prachtige doosjes en dozen produceren met scherpe kanten, magneetsluitingen, enz. en met nagenoeg Zero Make Ready inrichttijden en een hoge netto output.

We laten u dit live zien tijdens het Open Huis.

Golfkartonverpakkingen “On Demand”
Het is geen geheim meer dat de dagelijkse stroom van verpakkingsmateriaal in onze maatschappij een enorme afvalberg aan restmateriaal golfkarton creëert. Daarnaast stijgen de transportkosten enorm en is er een duidelijke behoefte om verpakkingen op het product aan te passen en dus “De juiste verpakkingen bij de juiste inhoud”. Het positieve resultaat daarvan is natuurlijk dat er een vermindering van opvulmateriaal zal zijn, transportbewegingen efficiënter worden en dus een lagere uitstoot van ongewenste gassen, in welke vorm dan ook.

Tijdens het Open Huis kunt u kennis maken met de nieuwste technologie om golfkarton dozen in FEFCO-styles te produceren, met de mogelijkheid van inline printen en belijmen. Uiteraard met een uiterst snelle set-up waardoor de kleinste aantallen effectief kunnen worden geproduceerd op de door de eindverbruiker gewenste maat.

Golfkartonnage in hoge oplagen
We ontkomen niet aan bulkverwerking van materialen, zelfs in ons eigen land. Denk aan groente-, fruit-, vlees- en visverpakkingen, of aan verpakkingen voor de wijnindustrie, televisies, lampen, etc. Het belangrijkste doel van dergelijke verpakkingen is om de inhoud van A naar B te transporteren, waarbij effectief beladen en schadevrij uitleveren van de goederen voorop moet staan. Dat verlangt vaak speciaal aangepaste doosvormen, inclusief bedrukking in meerdere kleuren, want uiteindelijk wil de consument aan de buitenzijde het plaatje zien van de uiteindelijke inhoud.

Met de ontwikkeling van de groot formaat “Rotary Diecutter”, heeft KOLBUS de stap gezet in deze belangrijke verpakkingsmarkt.
Tijdens het Open Huis maakt u kennis met de “KOLBUS RD 115S”. De Rotary Diecutter, die golfkarton tot 6-kleuren aan de buitenzijde kan bedrukken en 1-kleur aan de binnenkant op een formaat van 1.540 x 2.921 mm. Aansluitend worden de platen golfkarton gestanst en uitgebroken tot een doos “naar wens van de ontwerper”. Aangezien deze lijn bestemt is voor grote aantallen dozen als eindproduct, mag u een respectabele machinesnelheid van 10.000 t/h verwachten, met bijbehorende aan- en afvoerlijnen!

Wij hopen u te mogen ontmoeten tijdens een van de drie Open Huis dagen.

Stuur een bericht aan info@adkow.nl en wij zullen u voorzien van alle verdere informatie!