Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

Meccanotecnica “bouwen aan de moderne boekbinderij” tijdens Drupa 2024

Meccanotecnica, marktleider op het gebied van innovatieve drukwerkafwerking, begint, tijdens Drupa 2024, aan een spannende reis: het jaar van de welvarende draak.

Met trots staat Meccanotecnica klaar om een reeks baanbrekende samenwerkingen en ontwikkelingen te onthullen.

CEO van Meccanotecnica, Francesco Mussita: “Hoewel we sommige details nog geheim houden, kunnen onze klanten spannende onthullingen en innovaties verwachten”. “Onze uitdaging is om de toekomst van boekafwerking vorm te geven. We willen benadrukken hoe toegewijd we zijn aan het brengen van nieuwe oplossingen voor een digitale productieomgeving”.

Het thema “bouwen aan de moderne boekbinderij” onderstreept Meccanotecnica’s visie om drukkers uit te rusten met geavanceerde oplossingen om te kunnen blijven produceren in het hedendaagse drukkerslandschap.

Krachtige samenwerkingen zorgen voor innovatie
Meccanotecnica werk samen met industriële Tech giganten waaronder HP, Ricoh, Canon, Hunkeler, Topic Heroes, Legodigit, Burgo en Gruppo Padovana. Dankzij deze samenwerkingen kan Meccanotecnica de expertise van deze bedrijven benutten om haar klanten geavanceerde oplossingen te bieden. Met zo’n sterke groep bedrijven die samenwerken, zijn de mogelijkheden voor innovatie en groei eindeloos.

Bezoekers worden uitgenodigd om de stand van Meccanotecnica tijdens Drupa 2024 te bezoeken en met eigen ogen zien hoe ons bedrijf de koers uitzet voor de toekomst van drukwerkafwerking.

Twee primeurs

Tijdens Drupa zal Meccanotecnica twee baanbrekende primeurs onthullen: de nieuwste generatie van de succesvolle Universe Web boekennaaimachine, die gevoed wordt door een afrolunit en snijder van Hunkeler. Dit voor de productie van genaaide boeken direct vanaf de digitaal geprinte rol. De Universe Web is het begin van een multifunctionele productielijn met de nieuwe Sirio, een innovatieve heavy-duty Perfect Binder voor de productie van boeken in kleine oplagen, tot één enkel boek. Meccanotecnica’s volautomatische trimmer met drie messen maakt de lijn compleet en zorgt voor boeken die gereed zijn als softcover of voor verdere verwerking voor hardcover boeken.

Het verkoopteam van ADKOW nodigt u van harte uit om de stand van Meccanotecnica te bezoeken in Hal 1 met nummer B21.

Mocht u een afspraak willen plannen op de stand van Meccanotecnica, dan verzoeken we u contact op te nemen met André Dokter +31 (0)6 20418240 of met Taco van den Burg +31 (0)6 41625279.

Tot in Düsseldorf!