Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

Moeskops Grafisch investeert in groot formaat magnetenlijn

De verpakkingsspecialist voor luxe massief kartonverpakkingen in Nederland, Moeskops Grafisch in Hapert, verwerkt op jaarbasis vele honderdduizenden magneten. Deze magneten dienen o.a. voor het onzichtbaar sluiten van klepdozen, het sluiten en koppelen van showmappen en voor de Cantobox dozen, “De Moeskops Special”, met de scherpe hoeken.

Het aanbrengen van die magneten werd door Moeskops al gedaan met een KOLBUS magneetmachine tot een formaat van 525 x 735 mm. In de praktijk blijkt dit formaat ontoereikend voor de nieuwste map- en doosuitvoeringen. KOLBUS heeft daarop geanticipeerd door een groot formaat magneetmachine te ontwikkelen met een verwerkingsformaat van 735 x 1050 mm.

Met deze machine kunnen in één machinegang 4 magneten tegelijk worden aangebracht, resp. 2 magneten en twee “staalpillen”. Het voordeel van het laatste is uiteraard dat “staalpillen” goedkoper zijn dan magneten, maar wel met dezelfde werking.

Het unieke aan de machine is dat de positie van de magneten onzichtbaar is. Met speciale freeskoppen wordt op de positie waar de magneet moet worden aangebracht het karton uitgefreesd tot op een diepte die overeenstemt met de magneetdikte. Het karton wordt dus niet door en door uitgefreesd en de achterzijde van het karton blijft dus vlak. Met hotmelt spuitkoppen wordt vervolgens een “dotje” lijm in de uitsparing aangebracht en aansluitend wordt de magneet (of staalpil) geplaatst.

Met deze machine wordt een volgende stap gezet naar hoogwaardige massiefkarton verpakkingen met een luxe uitstraling.

Duurzaam door gebruik van massief karton in combinatie met magneten en “staalpillen” en het vermijden van kunststof  “klittenband” sluitingen.


Roterende kartonfrees voor de uitsparing voor de magneten


Mappen met magneten