Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

OMM Marchetti bij ADKOW

OMM Marchetti: Een veelzijdige machineproducent voor de grafische industrie
Adkow heeft begin 2020 de vertegenwoordiging verkregen van OMM (Officine Meccaniche Marchetti), fabrikant van -prepress- apparatuur voor de flexo-industrie en machines voor de veredeling en nabewerking van drukwerk.

Deze vertegenwoordiging completeert ons leveringsprogramma binnen de flexo-industrie met (CTP) belichtingsapparatuur en uitwasinrichtingen voor platen en sleeves.

Voor printers en (boek)binderijen wordt het leveringsprogramma aangevuld met lak- en lamineermachines voor het veredelen van drukwerk en spindelboormachines, blok- en brochurehechters en bindapparatuur.

Het veelomvattende leveringsprogramma is dit jaar uitgebreid met de komst van de “Vanguard” bindmachine voor het produceren van -single copy- boeken en boekblokken voor het gebonden boek. Uniek is de mogelijkheid om in één doorgang garenloos of garengenaaide boekblokken te produceren inclusief schutbladen en crêpe.

Spindelboormachine – Lamineerlijn – Uitwasinrichting – Belichter 2x

Historie
OMM is in 1970 opgericht door Agostino Marchetti in Rastignano nabij Bologna, Italië. De nadruk lag destijds op de productie van sluitstukken voor de boekdrukvormen, spindelboormachines en blokhechters.

In 1986 krijgt OMM met de introductie van plaatontwikkelmachines toegang tot de prepress van drukkerijen. In 1990 vergroot OMM haar capaciteit door de overname van drie fabrikanten voor plaatontwikkelmachines en in 1996 nog eens met de overname van een tweetal fabrikanten die actief waren in de fotopolymeersector waarmee ook de flexo-industrie onder handbereik kwam.

Met de introductie van de “Vanguard” binder voor digital print worden ook in deze sector deuren geopend.

Website OMM-Marchetti

Voor meer informatie neemt u contact op met ADKOW.