Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

Panhuijsen Verpakkingen investeert in Autobox AB300 en Multinova MN300

Golfkarton dozen op maat gemaakt bij Panhuijsen in Tilburg met KOLBUS Autobox
Het Tilburgse familiebedrijf Panhuijsen is sinds 1903 actief in verpakkingen en verpakkingsmaterialen. Het bedrijf begon in het centrum van Tilburg als touw- en papierhandel. Inmiddels is de onderneming actief op het industrieterrein De Loven in Tilburg en verpakkingen en verpakkingsmachines staan nog steeds centraal binnen het bedrijf.

De dochteronderneming, Boxsupply, levert golfkartondozen uit voorraad en op maat gemaakt. Voor dit doel beschikte Boxsupply al over snijplotters om dozen in elke gewenste maat en vorm vanaf oplage 1 te kunnen produceren, inclusief bedrukking.

Sinds april heeft Boxsupply de productie uitgebreid met twee machines van KOLBUS Autobox, De Autobox AB300 en Multinova MN300.

De Autobox AB300 is specifiek voor de productie van golfkartondozen met de mogelijkheid om zeer grote afmetingen te verwerken tot 2.600 x 8.000 mm in een verscheidenheid aan FEFCO styles. Door de eenvoudige programmering en de volautomatische invoer van de grote platen golfkarton d.m.v. de Autofeeder met schaarlift, is de machine met slechts één operator te bedienen. De zeer korte insteltijd maakt de machine geschikt voor de productie van kleine tot middelgrote aantallen. Door gebruik te maken van de mogelijkheid om de Autobox AB300 los te koppelen van de automatische invoer, kunnen ook de kleinste formaten verwerkt worden tot 100 x 330 mm.

De Multinova MN400 verwerkt het plano materiaal tot “straight-line” dozen, dozen met “Autolock-bodem” en “Trays”. Dit d.m.v. meerpunts belijming en slimme vouwsystemen. Deze machine kenmerkt zich o.a. door de flexibele productie van de meest gevarieerde doosvormen,  formaten en korte omsteltijden.

Met de investering in beide machines heeft Boxsupply een belangrijke stap voorwaarts gezet om haar klanten nog meer tegemoet te komen om de juiste verpakking te bieden die in overeenstemming is met de inhoud. Hierdoor wordt het toevoegen van opvulmateriaal in een doos vermeden, transportkosten door een “te grote verpakking” gereduceerd en wordt de inhoud efficiënt en veilig verzonden. Een investering die sterk bijdraagt aan de actuele eisen om het milieu te sparen.

Op de foto in de header:
Joost van Dijk (algemeen directeur Panhuijsen Verpakkingen bv) met de eerste autolock doos en Torben
Lüker (KOLBUS).


Installatie van de AB300 door KOLBUS en Adkow technici


De grote schaarlift voor de Autofeeder voor platen golfkarton tot 6.000mm