Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

Pellikaan Verpakkingen neemt KOLBUS Rotaryslitter RS100 in gebruik

Pellikaan Verpakkingen in Sliedrecht biedt haar relaties een groot assortiment verpakkings- en beschermingsmateriaal om content goed te verpakken en onbeschadigd door de verzender te laten bezorgen.

Naast deze uitgebreide service beschikt Pellikaan over een speciale machine, de Autobox AB van KOLBUS Autobox, om golfkarton dozen “Op Maat” en in de juiste aantallen op bestelling te produceren en te leveren. Met deze machine worden platen golfkarton met enkel golf, dubbel golf, etc. verwerkt tot een doos die de klant nodig heeft.

In aanvulling op deze machine heeft Pellikaan Verpakkingen onlangs een roterende snijmachine gebruik genomen, eveneens van KOLBUS Autobox, die grote platen golfkarton vooraf op de juiste maat snijdt. Deze snijmachine met de indrukwekkende werkbreedte van maar liefst 2.400 mm snijdt tot 4 stroken uit één plaat.

De voordelen zijn voornamelijk te vinden in een betere voorraadbeheersing van het plaatmateriaal en in een efficiëntere verwerking van het materiaal. Dit past uitstekend in het streven van Pellikaan Verpakkingen om al aan de basis duurzaam om te gaan met de grondstoffen.