Een onderscheidende technische handels- en serviceonderneming voor de drukker, de binder en de verpakker

WOW effect bij KOLBUS tijdens Drupa 2024

Van 28 mei tot 7 juni presenteert KOLBUS, tijdens Drupa 2024, nieuwe toepassingen voor de verpakkingsindustrie aan partners en bezoekers. Het bedrijf demonstreert er ook de mogelijkheden van de sterk geautomatiseerde casemaker voor productie van onder andere hardcover boeken.

In Hal 1 stand B55 biedt KOLBUS op 650 vierkante meter innovatieve machineoplossingen voor de industriële verwerking van golf en massiefkarton.

De stand van KOLBUS is verdeeld in vier product area’s:

1. Golfkarton industrie:

Printmodule RD 115S

Stap in de toekomst met de RD 115S en de KOLBUS XR (eXtended Reality) met een visuele en interactieve weergave van de hele machine in detail.

Dit is een nieuwe vorm van het presenteren van een machine dat KOLBUS onderscheidt van de rest en ervoor zorgt dat bezoekers nog lang over deze ervaring zullen napraten. KOLBUS XR toont in geanimeerde beelden de complexe details van de druk- en stansunits van de RD115S, die naadloos in elkaar overgaan. Met KOLBUS XR worden de industriële prestaties en de ongeëvenaarde precisie benadrukt van de machine.

2. Golfkarton verpakkingen:

BX Motion Pro

Dit is de nieuwste KOLBUS Boxmaker voor de productie van FEFCO vouwdozen uit golfkarton. De BXM levert uitstekende productieprocessen: volledig automatische instelling voor alle modules, snelle instelling en omschakeling in slechts 60 seconden. Flexibele dozenproductie voor korte en middellange orders, betrouwbare verwerking van enkel- tot driewandig golfkarton. Inline digitaal printen, lijmen en multi-out behoren tot de mogelijkheden.

3. Massiefkarton (luxe) verpakkingen:

BOX LINE System

In de luxe verpakkingsindustrie is maximale precisie vereist bij de productie van kartonnen en papieren verpakkingen om een optimale presentatie van producten in de dozen te garanderen.

KOLBUS biedt zijn unieke Box Line System dat een hoge precisie samen met efficiëntie, consistentie en kosteneffectiviteit garandeert bij de geautomatiseerde verwerking van karton, papier en lijm om verpakkingen te maken voor bedrijven in de luxe verpakkingsindustrie.

Box Line Puncher & Former | Box Line Taper & Wrapper

4. Boekomslagen voor hardcoverproductie:

DA 370 – Casemaker

De KOLBUS DA 370 casemaker is een technisch hoogstandje dat het evenwicht weet te bewaren tussen digitale printproductie en massaproductie. De DA370 kan worden gebruikt om boekomslagen met afgeronde hoeken en dunne omslagen (flex covers) te produceren. Naast de geïntegreerde hoeksnij-module voor de covers hebben de machines voor digitale printproductie een snijstation met 4 messen waarmee de ruggenborden in verschillende formaten gesneden kunnen worden. Perfect op elkaar afgestemde functies vereenvoudigen de processen, verkorten de insteltijden en verhogen de netto-opbrengst.